13 Ekim 2015

istiridye mantarı , Üretim sistemleri ,Şişe kültürü

Şişe kültürü
Şişe kültürünün uygulanabilmesi için otomatize edilmiş ekipmana ihtiyaç vardır. Hazırlanan talaş ortamı, ekipmana yüklenir. Bu ekipman vasıtası ile şişeler daha önceden ayarlanmış miktarda ortam ile doldurulur. Şişeler doldurulduğunda, sıkıştırıcılar karışıma bastırarak yetiştirme ortamını sıkıştırır ve sıkıştırılmış karışımın ortasında bir delik açılır. Uygun sıkıştırma, ortama yüksek yoğunluk verir, bunun anlamı da miseller için daha fazla besin ve böylece daha fazla verimdir. Şişe içerisinde bir delik açılması mantar tohumluğunun şişe içerisinde eşit bir şekilde dağılımına izin verir, daha hızlı ve homojen bir kolonizasyon sağlanır. Ortamdaki besinlerin hızla tüketilmesini ve böylece erken şapka oluşumunu sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder