24 Eylül 2013

Konya Ereğli'de İstiridye Mantarı Üretiliyor

02 Mayıs 2013 Perşembe 19:10
Ereğlide üç bayan girişimci kurdukları tesiste istiridye mantarı üretiyor.
 
75 m2’lik bir alanda istiridye mantarı üretimi gerçekleştiren Nimet Tok Ercan, Meryem Taban Ercan ve Derya Ercan Erdem 2 ay önce kurdukları tesisten ürün almaya başladıklarını belirttiler.
20 bin TL harcayarak kurdukları tesiste ilk ürünlerini elde eden girişimci bayanlar elde ettikleri mantarları içli köfte, saç böreği, karnıyarık gibi yemek çeşitlerinde kullandıklarını ifade ettiler.
 
İstiridye mantarı elde etmek için 85-95 nem oranında, 23 derece tesis sıcaklığında, komposto ısısının ise 26 derecede olması gerektiğini kaydeden Nimet Tok Ercan, “Yaklaşık 2 ay önce kurduğumuz tesisimizde ilk ürünlerimizi elde ettik. Bu tesisi kurma fikri ise tamamen internet ortamında gezinti yaparken dikkatimizi çekmesiyle ortaya çıktı. 20 bin TL gibi bir ücretle bu tesisi kurduk ve 9 ton 700 kilo kompost yerleştirdik. Şu anda moral ürünlerimizi aldık ve önümüzdeki günlerde üretim artışının artmasını bekliyoruz” dedi.
 
Şu anki tek sıkıntılarının Pazar sorunu olduğunu ifade eden Ercan, “Birkaç manav ve marketle görüştük ve anlaştık. Perakende 8 toptan ise 6 TL’den satışa çıkardığımız istiridye mantarına daha fazla ilgi bekliyoruz. Sadece Ereğli değil ülke genelinde Pazar bularak satış yapmak ve işletmemizi büyütmek hedefindeyiz” şeklinde konuştular.
 
“Azim ve kararlılığın doğal sonucu olan başarının ve işletme ruhunun üç yürekli bayan girişimci tarafından yakalanması Ereğlili hemşerilerimizin başaramayacağı hiçbir işin olamayacağının göstergesidir” diyerek tesisi gezen ve bilgi alan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise, “Öncelikle bu üç yürekli bayanı kutluyorum. Ereğli’de girişimciliğin önünü açarak örnek oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Sadece bu üç cesur insanın değil tüm girişimcilerin desteklenmesi kanaatindeyim. Bugün bu tesisi gezdim ve destekleme kararı aldım. ‘Desteğiniz nasıl olacak?’ diye sorarsanız bildiğiniz gibi aş ocağımızda ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtıyoruz. Artık bu yemek çeşitlerine mantar yemeğini de ekleyeceğiz. Yöresel satış noktasında bir yer tahsis edip kendi ürünlerini satmalarına vesile olacağız. Ben her üç girişimci bayanı kutluyor ve örnek olmalarını diliyorum” dedi.
 
http://www.erhaber.com/haber?id=24154

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder